By John Borgkilde
Posted: Updated:
0 Comments

Der er skam flere verdensmestre på to hjul
Mads Pedersen vandt for nylig VM i landevejscykling. Derom ingen tvivl. Men han er ikke, som det påstås af alle medier, den første verdensmester i landevejscykling i nyere tid. Indtil for relativt få år siden blev der kørt om to VM-titler i linjeløb (som det mærkeligt nok hedder), ét for amatører og et for professionelle.

Sådan blev Mads Pedersen promoveret i et nyhedsindslag på Tv2. Utroligt den cykelgale kanal ikke kender historikken.

Midt i sejrsrusen og Rolf (er ren) Sørensens hysteriske flæberi for åben skærm, må det være på sin plads at slå fast, at Mads Pedersen er første danske VM-vinder i den nye struktur. I dag er amatørbegrebet stort set ikke-eksisterende i cykelsport. Mads er  den fjerde VM-vinder i landevejscykling – i nyere tid. Et VM er vel et VM og en cykel en cykel. Leif Mortensen vandt VM i 1969 i Brno og året efter fik Jørgen Schmidt den regnbuefarvede tricot trukket over hovedet efter en flot finish i Leicester. Og er der Alex Petersen, som i disse dage kan fejre jubilæum, da det er 25 år siden, han vandt VM-titlen på Sicilien. Året efter fik Alex P. konstateret meningitis og stoppede karrieren. Da han i 2007 var opstillet ved folketingsvalget for de konservative, var en af mærkesagerne “hårdere straffe for brug af doping”. Han fik 4.500 stemmer og blev 2. suppleant. Intensionerne med doping fik ingen betydning. Siden har han gjort karriere som avismand – lige nu er han viceadministrende direktør i Jysk-Fynske Medier. Altså en del af Stiftstidende.

Jeg er en glad og stolt idiot
”Ordener hænger man på Idioter” skrev P. A. Heiberg i 1790. Jeg var dog en glad og stolt idiot, da rektor Erik Knudsen efter et bestyrelsesmøde på UCL – Erhvervsakademi & Professionshøjskole overrakte mig Ridderkorset som synlig påskønnelse af min indsats.
I en halv snes år var Peter Zinck formand for henholdsvis Tietgen, Erhvervsakademiet Lillebælt, Danske Erhvervsakademier og nu UCL Erhvervsakademi & Professionshøjskole – og har arbejdet målbevidst for at styrke de erhvervsrettede ungdomsuddannelser og praksisnære videregående uddannelser.

Kronprinsparret til Odense 
Dronning Margrethe var inviteret, men kunne ikke komme, da Odeon blev indviet 1. marts 2017. Det kunne regenten derimod midt i maj samme år – og dronningen i ensom majestæt kastede glans over den forsinkede officielle indvielse af Fyns nye musik-, teater- og konferencehus. Nu to et halv år senere, er det kronprins Frederiks og kronprinsesse Marys til at sed nærmere på huset, som ikke ser ud som det var arkitekternes mening, fordi der blev skåret voldsomt i budgettet. Nok om det. Den 2. november besøger kronprinsparret musik-, teater- og konferencehuset Odeon, hvor det skal  overrække fire attraktive priser i forbindelse med stort anlagt show. Det gælder “Kronprinsparrets Kulturpris” og “Kronprinsparrets Sociale Pris”, hvis modtager først afsløres under showet – derimod  bliver de såkaldte stjernedryspriser offentliggjort få dage før festligheden. Kronprinsparrets priser blev indstiftet i 2004, som udløber af Bikubenfondens bryllupsgave. Showet sendes live på DR1. Borgmester Peter Rahbæk Juel udtrykker stolthed over, at begivenheden foregår i Odense
“Det bliver en smuk aften, hvor sociale indsatser og den unikke kultur hædres. De sociale priser fremhæver, hvor vigtigt det er, at vi er her for hinanden. Det kitter et samfund sammen at være der for hinanden”

Stærke navne sørger for juleunderholdingen på Odeon.

Revy-snak backstage
Når Sara Gadborg i al sin pragt og vælde har kastet glans over julefrokostshowet i starten af december på Odeon, så kan det være, hun sætter sig hen i et hjørne backstage og damesludrer med Rikke Buch Bendtsen alias Disko Lydia og forsanger i plagiat-party-bandet Diskofil, som spiller til julebal i Nisseland. I 2020 skal de festlige kvinder for første gang stå på samme revyscene – i Rottefælden. Showets mandlige entertainere Lars Arvad og Thomas Mørk kan passende sætte sig hen i et andet hjørne og snakke om, hvor langt de er kommet med en helt anden revy, nem-lig sommerrevyen på Engen.

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Peter Rahbek sammen med sin far dagen før han forlader barndomshjemmet i Skjern – og flytter til...

“Tre eller fire af de talentfulde unge mennesker, vi arbejder med lige nu, kommer videre inden for...

“Billetsalget går helt fantastisk. Vi er lige nu over 1100 solgte billetter foran sidste år –...